Wat we graag doen

Business software
Veel bedrijven en organisaties zijn door de jaren heen gaan werken met uiteenlopende tools en programma’s. Vaak is zo’n verzameling nadelig voor de efficiëntie van de bedrijfsvoering. Met onze business software kunnen alle bedrijfsprocessen geautomatiseerd worden of koppelen we bestaande systemen met elkaar. Onze business software is gebaseerd op een krachtig eigen framework met basismodules. Zo bouwen we een oplossing die naadloos aansluit op het proces van de klant: best fit, gebruiksvriendelijk en kostenefficiënt.


Apps

HUSS ontwikkelt apps voor B2B, consumenten en startups. Dat doen we vanaf het eerste idee tot en met development, onderhoud en beheer. Snel even wat opzoeken, onderweg een order inschieten of je productpresentatie hip en flitsend ondersteunen? HUSS ontwikkelt met de laatste kennis je app en onderhoudt deze zodat hij toekomstbestendig blijft. Wij maken apps waarmee jij het verschil kan maken. Dit kan zowel een app zijn die de interne processen ondersteund, als een app die gepersonaliseerde informatie laat zien aan een consument. We ontwikkelen zowel voor IOS als Android en zorgen ook voor het beheer in de appstore. Zo bieden we de mogelijkheid om iedere denkbare app bij ons te laten ontwikkelen. Deze kunnen we desgewenst ook nog eens koppelen aan andere systemen, waardoor je echt alles onder één dak hebt.


Datagedreven websites en platforms

In veel sectoren wordt gewerkt met gegevens die afkomstig zijn van uiteenlopende bronnen. HUSS ontwikkelt oplossingen waarbij omvangrijke hoeveelheden data, die onder meer gekoppeld zijn aan historie, locatie en gedrag, met elkaar worden verbonden en ontsloten in een persoonlijke omgeving. We doen dat voor vergelijkingssites, matchingsites en voor mijn-omgevingen. Ook maken we B2B e-commerce platforms, die op basis van data gebruikers helpen een keuze te maken uit verschillende producten of diensten.


Voor wie we werken

We zijn sterk binnen organisaties die de toegevoegde waarde zien van techniek en innovatie. Die de wil hebben om hun dromen te verwezenlijken en aandacht willen geven aan de ontwikkeling van deze stap. Organisaties die groot genoeg zijn om door te ontwikkelen en klein genoeg om hier de aandacht aan te geven, zodat ze er écht het verschil mee kunnen maken. Regelmatig komen er startups bij ons aan tafel, omdat zij een gat in de markt zien en deze willen implementeren binnen hun markt. Corporate bedrijven voelen zich thuis bij ons. Hen kunnen we structuur en overzicht bieden. Data in de gehele organisatie direct weergeven, of juist gepersonaliseerde data laten zien die relevant is voor een kleinere groep binnen de organisatie.


Het motto van onze medewerkers: hoe complexer, hoe leuker!

We doen niets liever dan moeilijke puzzels leggen: complexe vraagstukken omzetten naar eenvoudige en krachtige oplossingen. Hiervoor bieden we een werkklimaat waarbij we teams alle ruimte bieden voor research, out of the box denken en experimenteren. We bieden een speeltuin aan complexe vraagstukken en uitdagingen in een omgeving van co-creatie. Co-creatie tussen teams, partners en de klant. Hier

mee stimuleren we creativiteit, persoonlijke groei en talentontwikkeling.
Waarbij plezier onze grootste drijfveer is om onze klant vooruitgang te bieden en succesvoller te maken.

Kernwoorden die onze interne cultuur typeren:

  • Nieuwsgierigheid
  • Vaardigheden en talent
  • Plezier en spelen
  • Groei en ontwikkeling


Technologie

We ontwikkelen onze oplossingen op basis van bewezen programmeertalen. De Microsoft.NET technologie is daarbij leidend. We zetten Microsoft SQL in als database-oplossing en maken veelvuldig gebruik van Angular voor front-end development. Voor primaire hosting maken we gebruik van Microsoft Azure Cloud. We staan nooit stil, maar zijn continu op zoek naar manieren om te innoveren. Backend Wij bekijken per vraagstuk welke bouwstenen het meest geschikt zijn. Bij backend projecten gaat onze voorkeur uit naar C# ontwikkeling, waarbij we ons zoveel mogelijk richten op .Net Core. Daar bovenop maken we zoveel mogelijk gebruik van door Microsoft onderhouden libraries, zoals Entity Framework Core. Wanneer deze niet beschikbaar zijn, maken we gebruik van onafhankelijke libraries.


Frontend

Bij frontend projecten is dit volledig afhankelijk van het vraagstuk. Maken we een webshop, dan doen we dit op basis van Nopcommerce. Voor websites waar veel content door klanten onderhouden moet worden gebruiken we Umbraco. Wanneer maatwerk nodig is, wordt de keuze nog afhankelijker van de situatie. We maken gebruik van het volledige ASP.NET spectrum (MVC, Razor, Blazer), maar kiezen ook met regelmaat voor oplossingen buiten het .NET landschap. Zo hebben wij diverse applicaties ontwikkeld in Angular in combinatie met Typescript.


Apps
Naast frontend (web) applicaties ontwikkelen wij ook diverse apps voor iOS en Android devices. Hiervoor maken wij op dit moment gebruik van Cordova in combinatie met een Single Page Application Framework. Hier wordt vaak ook gekozen voor Angular (eventueel in combinatie met Ionic), maar ook andere oplossingen zijn mogelijk.


HBS

Binnen HUSS hebben we HUSS Business Software ontwikkeld. Deze applicatie gebruiken we als basis voor veel projecten, waardoor we bijvoorbeeld op een efficiënte manier een volledige backend kunnen inrichten waarin alle stamgegevens voor een applicatie ingericht kunnen worden. Ook ligt dit systeem bijvoorbeeld ten grondslag aan ons product HUBI.


Database

Ook bij het opslaan van gegevens kijken we naar de oplossing die het beste past bij het vraagstuk van de klant. Microsoft SQL wordt het meeste toegepast, maar wanneer nodig kunnen we ook uitwijken naar NoSQL oplossingen zoals MongoDB.


Azure & Devops

We richten ons steeds meer op het gebruik van Microsoft Azure, omdat we zien dat dit de schaalbaarheid en stabiliteit vergroot. Daarnaast biedt Azure ons heel veel tools die we in verschillende situaties kunnen toepassen. Een dienst die de laatste tijd meer aandacht krijgt bij ons is Azure Monitoring. Door Azure Monitor aan te sluiten op de applicaties van de klant kunnen we meer inzicht verkrijgen in het functioneren van deze applicaties. Ook kunnen we met deze dienst proactief reageren op situaties, zodat we de klant zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Verder maken we gebruik van o.a. Azure Functions, App Services, Azure Cognitive Service voor het ontwikkelen van bepaalde onderdelen van onze applicaties.

Om de ontwikkeling en uitlevering van software zo goed mogelijk te laten verlopen, maken we gebruik van Azure DevOps. Binnen DevOps gebruiken we een aantal belangrijke onderdelen:

  • Repos: Al onze code wordt bewaard in repositories. Bij de ontwikkeling van de software maken we gebruik van pull requests. Met deze pull requests wordt een code review uitgevoerd, waardoor de kwaliteit van de code gewaarborgd kan worden.
  • Build pipelines: De build pipelines bestaan uit verschillende stappen, waarin niet alleen de code klaar gemaakt wordt voor de deployment, maar waar ook unittests gedraaid worden om de kwaliteit en de werking van de code gewaarborgd kan worden.
  • Release pipelines: Door het gebruik van release pipelines kunnen we op eenvoudige en snelle wijze releases uitvoeren. Deze releases gaan steeds meer direct naar Azure, maar voor veel bestaande projecten gaat dit ook naar On Premises omgevingen van de klant.