Dataplace

Dataplace groeit snel. Inmiddels beschikt Dataplace over 6 datacenters, verspreid door NL. Vanuit deze datacenters wordt een breed portfolio aan klanten bediend, van MKB tot Enterprise. Zij kunnen bij Dataplace terecht voor bijvoorbeeld het huren van racks, switches en patches. 

Al deze datacenters zijn Tier 3, wat inhoudt dat het pand fysiek volledig is toegespitst op het faciliteren van het datacenter. Hardware kan zonder onderbreking vervangen of onderhouden worden. Betrouwbaarheid, efficiëntie, duurzaamheid en continuïteit, het zijn zaken die centraal staan bij Dataplace. 

Tussen Dataplace en HUSS bestaat een jarenlange, succesvolle samenwerking. Er zijn er dan ook heel wat mooie projecten gerealiseerd. Zo kan Dataplace bijvoorbeeld in één oogopslag het verbruik van alle vestigingen van Dataplace zien. De klanten van Dataplace worden afgerekend op het stroomverbruik. Doordat we op rackniveau inzage hebben in het verbruik, krijgen klanten exact de hoeveelheid stroom die ze hebben afgenomen in rekening gebracht. Dit proces hebben we verder geautomatiseerd door een koppeling te creëren met AFAS, waardoor het verbruik automatisch wordt verwerkt in de boekhouding en vervolgens aan de klant gefactureerd. 

Binnen een datacenter heeft veiligheid topprioriteit. Daarom hebben we voor Dataplace het customer care center (CCC) ontwikkeld. Binnen dit portaal kunnen afnemers van de faciliteiten van Dataplace onder meer een afspraak inplannen voor een fysiek bezoek in de serverruimte. Na inloggen zien de relaties direct een overzicht van alle afgenomen faciliteiten, al dan niet verspreid over de verschillende vestigingen. Vervolgens wordt een tijdslot gekozen en gereserveerd.

Uiteraard gaat de beveiliging veel verder dan alleen een tijdslot. Een slimme routing zorgt ervoor dat het systeem waterdicht is. Denk hierbij aan een code waarmee de slagboom wordt geopend maar ook fingerprint scanners maken deel uit van de toegangscontrole. Dan volgt er een controle op het legitimatiebewijs en wordt er automatisch een foto van de bezoeker gemaakt die gebruikt wordt voor verificatie.

Sinds de start in 2011 hebben de datacenters van Dataplace een uptime van 100% gerealiseerd. 

Applicatie(s) in beeld

Verdienen jouw applicatie en data de best mogelijke omgeving? Surf dan snel naar dataplace.com
Het Customer Care Center is toegankelijk via:  dataplace.com/en/services/customer-care-center/

Geïnteresseerd in hoe het toegangscontrole zuil werkt?
Bekijk onderstaande screenshots.