Buienrader

Alweer lang geleden zocht RTL Nederland de juiste partner voor het onderhouden en verbeteren van het Buienradar platform. Inmiddels werken wij alweer jarenlang succesvol samen met het technische team en de meteorologen van het bekendste weermerk van Nederland.

Buienradar

Buienradar

De mooiste ideeën zijn geboren, de beste innovaties geïmplementeerd. Gebruikers van deze applicatie beschikken daarom niet alleen over een steeds accuratere neerslagverwachting, maar ook over een productaanbod dat continu wordt uitgebreid. Vanzelfsprekend dragen we zorg voor een perfecte weergave op zowel een desktop, als in een mobiele omgeving.

We kunnen voorspellen waar en wanneer er buien vallen. Om de weergave van de neerslagbeelden verder te verbeteren, hebben we een clutterfilter ontwikkeld, die ruis als golven op de zee, elimineert. Oorspronkelijk maakte Buienradar alleen gebruik van de brondata van het KNMI om de verwachtingen op te baseren. Inmiddels wordt deze data met bronnen uit meerdere landen samengevoegd, waardoor de kwaliteit en de resolutie van de radarbeelden aanzienlijk is verbeterd.

Maar er is meer. Veel meer. Het Buienradar-platform is uitgegroeid tot een breed aanbod aan radars, van de Muggenradar tot de UV-radar, en van de Luchtkwaliteit-radar tot de Uitradar. Dit hebben we gerealiseerd door voormalig losstaande websites te integreren in het Buienenradar-platform, waarna we dit platform verder hebben uitgebreid met een scala aan radars en kaarten.
Op de achtergrond importeren we hiervoor grote hoeveelheden data uit uiteenlopende bronnen, en verwerken dit op een slimme manier tot bruikbare informatie die toegankelijk is via de Buienradar website en de app. Onze meest recente toevoeging betreft de Vakantieradar, waar je direct kunt zien naar welke landen je veilig kunt reizen gedurende
de coronapandemie.

Ook in technisch opzicht hebben we weer flinke stappen gezet. Vrijwel alle applicaties hebben een upgrade gehad naar de laatste versie van .NET 5.0. Door de inzet van OneTrust, is alles conform de huidige AVG-wetgeving ingericht, inclusief de bijbehorende cookies en banners. Daarnaast hebben we Flowbox ingezet voor de integratie van social media op de homepage van Buienradar.

Naast alle mooie techniek, is er ook ruimte voor leuke initiatieven en vruchtbare samenwerkingen met 3e partijen. Zo is er, in samenwerking met de HEMA, een fotowedstrijd opgezet onder de naam “Weergenieten”. Ook kunnen gebruikers foto’s en video’s van bijzondere weersomstandigheden uploaden naar het platform, waarbij kans wordt gemaakt op deelname in de uitzending van het RTL weerbericht.

Hoogstwaarschijnlijk staat Buienradar.nl al geruime tijd tussen je favorieten, en bestaat er een gerede kans dat je ook de app gebruikt. Hou deze vooral goed in de gaten, want ook dit jaar verschijnen er weer mooie, nieuwe ontwikkelingen aan de horizon!

Website in actie 

Wil je de website in actie zien? Of ben je op zoek naar het laatste weernieuws?
Neem dan een kijkje op buienradar.nl